Hozzáadva ekkor: 2020.10.28. 17:12
karantén adatok és média

Online informatikai képzések, webinárok gyűjteménye

Egy (praktikus) informatikai tudástár olyan embereknek segíthet, akik életükben először találkoznak a távmunkával, vagy esetleg munkanélkülivé váltak és szeretnék megszerezni a távmunkához szükséges tudást. Bővíthető akár a távtanuláshoz hasznos információkkal, eszközökkel is.
Hol a probléma/szükséglet?
Az otthonról dolgozás és távoktatás aktív megjelenésével felértékelődött az informatikai ismeretek értéke. Ennek az ismereteknek megszerzésében és bővítésében lehetne segítség egy jól kereshető, különböző szűrőkkel működő tudástár.
Kik az érintettek? Ki fogja használni az eszközt?
Munkanélkülivé váltak, otthonról dolgozók, új körülményekkel szembesülők csoportja. Igény mintha mutatkozna rá: https://telex.hu/gazdasag/2020/10/28/61-ezren-jelentkeztek-az-ingyenes-allami-informatikai-kepzesre-az-alapozo-utan-csak-1000-embernek-maradt-hely
Mi a te javaslatod a probléma/szükséglet megoldására?
Az atlatszo.hu készített gyűjteményt online eszközökből újságírók számára (tooltarto.atlatszo.hu). Közösségi bővíthetőséget is fontos lenne beépíteni.

Használd a hozzászólásokat az ötlet népszerűsítésére és a másokkal közös fejlesztésre. Ha már megegyezésre jutottatok a részletekről, hozz létre egy csatornát a Code for Hungary slacken [tkv] előtaggal és linkjét írd be a kommentek közé, hogy más is csatlakozhasson!

Hozzászólás írása:

{{ errors.first('new-comment.content') }}